2 Responses to “2e bibliotheek voor Zandvoort complete waanzin!”

 1. BenZ says:

  Als dat zo is (die financiele afgrond) waarom zijn 17 personen dan niet in staat dit te voorkomen. Het college voert uit de raad beslist. In deze en andere zaken heeft de raad dus de schuld, besluiteloosheid. Jerry Kramer heeft ruim gelijk in zijn stelling dat de raad besluiten uitstelt en /of niet neemt.

 2. gbz says:

  Van de 17 man is een meerderheid van meer dan de helft (dus slechts 9 man) al voldoende om door te gaan op de ingeslagen weg:

  VVD –> 5 zetels
  CDA –> 2 zetels
  PvdA -> 2 zetels
  SZ —> 1 zetel
  —————-
  10 zetels voor de coalitie

  De overige 7 zetels voor de oppositie

  GL —-> 1 zetel
  OPZ —> 3 zetels
  D66 —> 1 zetels
  GBZ —> 2 zetels

  Wat we nu vaak zien is dat er over en weer altijd weer stemmen voor en tegen de voorstellen van het College komen waardoor toch iedere keer een nipte meerderheid wordt gehaald. Maar het is een democratische meerderheid en alhoewel er twijfels bij gezet kunnen worden of sommige beslissingen wel goed zullen zijn voor Zandvoort, blijft het een democratische meerderheid. Het stemgedrag in deze ligt vast en is per gemeenteraadsvergadering na te luisteren en terug te lezen. Zo kan exact worden achterhaald wie van welke partij er wanneer ergens voor of tegen was. En dat geeft soms verrassende uitkomsten.

  groeten,

  Cor Draijer

Leave a Reply